„Furați, dragii mei, o carte de la popa!” Campania unui preot pentru încurajarea lecturii

Un preot vrea să le dea cărți copiilor ce iubesc lectura, dar nu au bani să le cumpere. Este vorba despre parohul Bisericii Lușca din Năsăud, preotul Crin-Triandafil Theodorescu. 

El a lansat apelul pe contul de Facebook cu o introducere amuzantă: „Fură o carte! Te ajută popa!”, scrie basilica.ro.

Furați, dragii mei, o carte de la popa! Scrieți-mi în privat ce carte vă doriți, eu o cumpăr, o împachetez în hârtie de ziar și o leg cu sfoară, și v-o las undeva, unde vreți. Pe o bancă în parcul orașului, în spatele unei statui din curtea muzeului, oriunde doriți! Și orice veți alege, va fi o carte specială. Va fi o carte cu poveste”, a mai scris preotul.

Copiii care iubesc lectura vor primi și ceva dulce

Și mai pun, pe lângă cartea aia, și-o ciocolată, copiii mei! Că o carte citită ronțăind o ciocolată poate salva o zi ploioasă și cenușie…Câtă vreme mai vrea cineva o carte, sfârșitul nu-i aici. Să amânăm sfârșitul, deci”.

Proiectul a fost iniţiat acum un an, împreună cu mai mulţi sponsori, însă pandemia l-a obligat să îl întrerupă. Ideea i-a venit când a aflat din presă de cazul unei liceene din Bistriţa care a furat o carte. „De ce să furi, când o poți primi cadou?”, a spus preotul.

Pe de altă parte, părintele Crin-Triandafil Theodorescu este speolog şi a devenit membru al Asociaţiei „Salvaspeo”. În anul 2004 a devenit custodele peşterii Izvorul Tăuşoarelor, din Bistriţa-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...