Furt de energie electrică! Poliția face anchetă: În dosar sunt implicați și funcționari publici

Luni dimineață au loc percheziții în trei județe într-un dosar de furt de energie electrică. Poliția face anchetă.

În cauză ar fi implicați și funcționari ai unor instituții de stat, conform Digi24. Persoanele vizate în dosar ar fi eliberat ilegal avize pentru spații industriale și rezidențiale și ar fi făcut lucrări de branșare.

Sunt zece percheziții domiciliare care sunt în plină desfășurare. Verificările au loc la sediile unor societăți comerciale. Cinci dintre mandate sunt puse în executare la domiciliile suspecților. De asemenea, sunt cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecți funcționari publici și a altor persoane.

Suspecții sunt cercetați pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Unul dintre suspecți, care avea mai multe spații industriale și rezidențiale, ar fi pus la dispoziție spații unde urmau a fi desfășurate activități puternic consumatoare de energie electrică, respectiv instalații clandestine de branșare la energie electrică. Aceste instalații ar fi fost executate și protejate de cei doi suspecți funcționari publici.

Un alt suspect căuta potențiali clienți care aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată, iar un altul se ocupa de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și punerea în manoperă a branșamentelor, potrivit anchetatorilor.

Un alt suspect care este funcționar public s-ar fi ocupat efectiv de realizarea branșamentelor clandestine și le-ar fi dat bani angajaților societății de distribuție cu putere de decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...