Gabriela Firea, acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu: E de râs

Primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, susține că declarațiile ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, despre controlul la PMB, sunt „de râs”, precizând că acesta a fost un „control politic”.

„Din păcate, această campanie pentru parlamentare va fi la fel de mincinoasă şi urâtă ca şi campania pentru alegerile locale (…) Referitor la afirmaţiile de azi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente este de râs. Nu a găsit absolut nimic, a început un  control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe aşa cum au venit şi s-au reîntors spunând că dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Prin urmare, s-au închis într-un birou, au cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris”, a declarat Gabriela Firea, luni.
Firea: Cîțu nu a găsit nimic flagrant, nimic ilegal la PMB

Social-democrata susține că nu s-a găsit nimic ilegal, nimic flagrant.

„Repet, nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte. Pe scurt, se referă la situaţia în care municipiul Bucureşti nu are complet inventariul patrimoniului, situaţie în care se găsesc majoritatea municipiilor, oraşelor, de asemenea ministerelor. Nu veţi găsi nicio entitate care să aibă acest inventar finalizat, deoarece este în permanentă mişcare”, a susţinut Firea.

Primarul în funcţie a comentat şi acuzaţiile referitoare la banii pentru termoficare.

„A doua acuză se referă la faptul că pe timpul Guvernului PSD PMB a fost sprijinită cu 500 milioane lei pentru termoficare (…) Guvernele au înţeles în fiecare an să sprijine pe perioada iernii Primăria Capitalei, deci pe cetăţeni (…). Aceşti bani au fost folosit numai pentru termoficare, plata subvenţiei şi toţi aceşti bani s-au dus pentru populaţie, nu în altă direcţie. Bineînţeles că ei au spus suma integrală trebuia vărsată în contul Escrow şi nu folosită şi pentru subvenţie, deci pentru populaţie, ceea ce nu scria în documentul pe care noi l-am primit de la Guvern”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole