Gabriela Firea: Grup operațional pentru copiii ucraineni neînsoțiți. Protecție la fel ca pentru orice alt copil. Ei nu au nici o vină în această luptă!

Pentru orfanii sau  copiii neînsoțiți care ajung în țara noastră din Ucraina, Guvernul a decis înființarea unui Grup operativ. Acesta are misiunea de a identifica soluții de protecție pentru fiecare copil neînsoțit care intră în România, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

 Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse stabilește, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății, stabilește procedura pentru înregistrarea, tranzitul, șederea și protecția acestor copii. Trebuie să știm în fiecare clipă unde se află fiecare copil neînsoțit și cine îl are în grijă, a declarat ministrul Gabriela Firea.

”Copiii care ajung neînsoțiți în România din cauza războiului din Ucraina beneficiază de protecție la fel ca orice alt copil. Ultima grijă a autorităților locale, care duc acum greul, trebuie să fie banii. Ne-am asigurat că sunt resurse guvernamentale pentru toate cheltuielile făcute de primării și consilii județene pentru a le asigura copiilor refugiați condiții normale de viață. Copiii nu au nici o vină în această luptă, dar traumele din aceste zile le-ar putea marca întreaga viață. Depinde doar de noi să le oferim liniște, protecție si căldură sufletească”  a precizat Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...