Gabriela Firea: Nicușor Dan a mințit

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a scumpit de trei ori călătoria cu transportul în comun, iar prețul parcărilor de reședință e mai mare și de opt ori, spune fostul edil, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. 

Firea adaugă că primarul Nicuşor Dan propune acum majorarea taxei de oraș pentru turiștii care vizitează Capitala.

A mințit și când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari. În locul salariului de 1.400 de euro promis în campanie, oamenii s-au ales cu și mai multe biruri pentru ei sau pentru afacerile lor. În goana unui câștig bazat pe minciuni și fraude a aruncat cu promisiuni. 

Adevărul s-a arătat după campanie: noul primar a scumpit de trei ori călătoria cu transportul în comun, prețul parcărilor de reședință e mai mare și de opt ori și acum, Nicușor Dan propune majorarea taxei de oraș pentru turiștii care vizitează Capitala.

Înființată în 2014, înainte de începutul mandatului meu de primar general, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului a pus pentru prima oară la aceeași masă actorii importanți din zona de turism din București, de la mediul de afaceri la instituții muzeale și administrație locală. 

Iar întâlnirile au fost organizate constant, promovarea turistică a capitalei fiind o prioritate a mandatului meu prin coordonarea public/privat a politicilor publice din domeniu”, mai scrie Firea.

Vremelnicul Nicușor Dan

Ea adaugă că „chiar dacă în 2022 există o lege a Organizațiilor de Management a Destinației, organisme care au rolul de motor de promovare a activității turistice într-o anumită zonă geografice, aceasta încă nu are norme de aplicare”.

Potrivit aceleiași surse, primarul general Nicușor Dan propune majorarea taxei turistice la 2%, după ce s-a prefăcut că își dorește să-i ajute pe hotelieri și să stimuleze turismul. Cu alte cuvinte, marea lui realizare e că mărește o taxă turistică, a cărei bani oricum nu îi poate transfera legal la asociație, pentru că nu există norme de aplicare.

Iar dacă vremelnicul Nicușor Dan vrea să facă ceva în domeniu ar fi bine să se inspire din ceea ce administrația mea a pus deja în practică. 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...