Gabriela Firea: „Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”

Gabriela Firea îl etichetează pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, drept ”o năpastă pe capul bucureștenilor” după ce, ieri, a fost votată în Consiliul General majorarea taxelor pentru parcările de reședință din București. 

Nicușor Dan a anunțat, în mediul online, că această majorare a fost propusă la cererea primarilor de sector, urmând a intra, efectiv, în vigoare în 2022. ”La solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă.

E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”, a scris primarul general al Capitalei. Amendamentul a fost votat de către consilierii generali împreună cu un proiect care prevede și creșterea taxelor și impozitelor din București pe anul 2021.

Firea spune ce vor păți bucureștenii

În acest context, Gabriela Firea avertizează că nu mai puțin de 200.000 de bucureșteni vor trebui să introducă, adânc, mâna în buzunare, iar această nouă taxă a fost decisă de Nicușor Dan ”fără vreun fel de anunț sau consultare publică”.

”200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește DE 10 ORI, atenție, DE 10 ORI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit! Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele! Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți.

Oare se termină pandemia COVID, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Asa ca “meritau” o supra-taxare? În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor? Este inacceptabil!”, încheie Gabriela Firea postarea sa din mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...