Gafă uriașă. Emil Hurezeanu a compromis, la Viena, imaginea României și a diplomației românești

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a făcut de curând o gafă uriașă prin care a făcut de râs atât diplomația română, dar mai ales imaginea României.

Pentru Hurezeanu, declarația off the record este… publică

Emil Hurezeanu a dezvăluit recent presei o conversație privată cu președintele Austriei Alexander Van der Bellen la o întâlnire cu ambasadorii UE din Viena.

Atunci președintele Austriei a spus că ar vrea ca România să între în Schengen, dar le-a transmis ambasadorilor, inclusiv lui Emil Hurezeanu, că „rațiunea de stat îl determină să rămână rezervat în declarații atunci când are o opinie divergentă de cea a executivului”.

Ca atare, discuția și declarația nu trebuie să fie făcută publică. Dar, ce să vezi, ca să demonstreze cât de important este el, Emil Hurezeanu a făcut publică declarație președintelului Austriei de la o întâlnire off the record de la Viena.

Astfel, prin acest gest a încâlcat una dintre cele mai importante reguli diplomatice, făcând de rușine România. Practic, de acum înainte, Emil Hurezeanu a demonstrat că de acum înainte niciun diplomat străin nu îi va mai transmite ceva cât de cât interesant pentru simplul fapt că nu mai poate avea încredere în el.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...