Gaz din Marea Neagră, la dispoziția Turciei

Se știe deja: preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat descoperirea în Marea Neagră a celui mai mare zăcământ de gaze naturale din istoria Turciei.

“Astăzi, vreau să anunţ o informaţie de importanţă istorică. Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ din istoria ţării”, a declarat Recep Erdogan, potrivit cotidianului Hurriyet. Liderul de la Ankara a subliniat că “realizările în domeniul energiei au o mare importanţă pentru stabilitatea şi independenţa ţării”. Potrivit preşedintelui Turciei, nava de explorare Fatih a descoperit un zăcământ de 320 de miliarde de metri cubi de gaz în Marea Neagră. ăcământul va începe să fie exploatat în anul 2023, a precizat Erdogan.

Și suplimentar

Turcia, dependentă puternic de resurse energetice externe, efectuează de mult timp explorări în Marea Neagră şi în Marea Mediterană pentru a depista rezerve de hidrocarburi.

Acest nou zăcământ de gaze ar putea asigura necesităţile Turciei timp de aproape zece ani, dar Recep Erdogan afirmă că datele colectate indică posibilitatea de a exista zăcăminte suplimentare în aceeaşi zonă. Preşedintele Turciei a făcut acest anunţ în contextul disputelor cu Grecia şi Republica Cipru privind activităţile de explorare din estul Mării Mediterane.

România deține doar 26% din cantitatea descoperită de turci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole