Gazoductul Yamal, ce aduce gaze din Rusia în Germania, a început să meargă invers!

Un important gazoduct rusesc care alimentează Europa cu gaze naturale a rămas blocat ”în marșarier”, după ce solicitări de a transporta gaze în Germania au fost retrase brusc, arată datele de pe site-ul operatorului său german, potrivit Reuters.

Gazul rusesc nu a mai ajuns în Germania prin această conductă de sâmbătă. În schimb, gazele sunt trimise din Germania către Polonia, într-o inversare de flux care a făcut ca prețurile de referință ale gazelor europene să ajungă la o creștere săptămânală de 18%. Inversarea fluxului vine pe fondul creșterii prețurilor la gaze în Europa și al acuzațiilor unor politicieni din regiune că Kremlinul nu crește livrările și nu calmează prețurile cu livrare imediată pentru a face presiuni asupra Germaniei și Uniunii Europene să aprobe gazoductul Nordstream 2, care va aduce gaze din Rusia direct în Germania, ocolind Europa de Est.

Moscova a negat acest lucru și a declarat că își îndeplinește obligațiile contractuale, lucru confirmat de companiile europene contactate de Reuters. Nivelul fluxurilor conductei Yamal între Polonia și Germania și direcția acestora sunt gestionate de Gaz-System în Polonia și Gascade în Germania, în funcție de solicitările clienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole