Geacă de trekking pentru femei – la ce să acordați atenție?

Geaca de trekking de damă este, alături de încălțămintea selectată corespunzător, cea mai importantă piesă vestimentară pentru excursiile la munte. Ce geacă trebuie aleasă pentru primăvară și vară și ce geacă este potrivită pentru toamnă și iarnă? La ce să acordăm atenție atunci când alegem o geacă de trekking pentru femei? Noi vă sugerăm.

Geaca de trekking pentru femei – baza echipamentului pentru o excursie la munte

Când mergem la munte, trebuie să fim pregătiți pentru orice condiții meteorologice. Indiferent de anotimp, vremea la munte se poate schimba dramatic, iar pe traseu ne putem confrunta atât cu vânturi puternice, cu rafale, cât și cu ploi intense sau ninsori. Pentru a vă asigura confortul, merită să luați în fiecare drumeție o geacă de trekking, care vă va proteja eficient împotriva udării și pierderii de căldură și, în același timp, va elimina eficient transpirația.

Geaca de trekking pentru femei are o funcție importantă de izolare de condițiile externe. Împiedică pătrunderea apei prin îmbrăcăminte și garantează o barieră împotriva frigului. Cu toate acestea, pentru a vă simți cu adevărat confortabil în ea, trebuie să fie aleasă corespunzător.

Cum să alegeți o geacă de trekking pentru femei? Acordați atenție la următoarele lucruri.

Înainte de a alege culoarea și croiala preferată, merită să verificați compoziția materialului și tehnologiile și membranele utilizate de producător. Ele sunt responsabile pentru funcționalitatea și confortul purtării îmbrăcămintei exterioare. În cazul unei drumeții lungi la munte, greutatea gecii de trekking este de asemenea importantă. Ea va trebui purtată ore întregi, uneori îmbrăcată și alteori în rucsac. Și cel mai important: geaca turistică pe care o purtăm la munte ar trebui să fie adaptată la anotimp și condițiile meteorologice prognozate. Care va fi bună pentru iarnă și care va funcționa vara?

Geacă de trekking de iarnă pentru femei – pe care s-o alegeți?

Geaca de trekking de damă pentru iarnă trebuie să ofere o protecție eficientă împotriva frigului, vântului, ploii și zăpezii și, în același timp, să elimine eficient transpirația. În această perioadă a anului, va fi utilă o îmbrăcăminte exterioară pentru sarcini speciale, de preferință o geacă de trekking hardshell cu membrană Gore-tex sau o altă tehnologie care protejează împotriva pătrunderii apei din exterior și permite fluxul liber al aerului.

Geaca de trekking impermeabilă pentru femei – o investiție bună

Ploaia la munte este un fenomen obișnuit, de aceea o geacă de trekking impermeabilă și solidă pentru femei este o parte integrantă a echipamentului de munte. Pentru iarnă, alegeți hardshell, iar pentru zilele mai calde o îmbrăcăminte exterioară mai ușoară, cu tratament hidrofug.

Softshell – o geacă ușoară de trekking pentru femei, care merită avută

Un must have în garderoba pasionaților de drumeții montane este și un softshell – o geacă de trekking care protejează împotriva vântului și a ploilor ușoare. Un astfel de model cu membrană specială reține eficient căldura și oferă confort termic în principal primăvara, vara și la începutul toamnei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...