General Motors cumpără 11% din producătorul de camionete electrice Nikola

General Motors va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% în producătorul american de camionete și camioane electrice Nikola Corp.

Intrarea în parteneriat cu Nikola, o companie puțin cunoscută în Europa dar cu pretenții mari în domeniul mașinilor electrice, va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford.

În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile Nikola au urcat cu peste 30%, la 46,30 dolari, după anunţarea investiţiei GM. De asemenea, titlurile General Motors au crescut cu aproximativ 6%.

Cele două companii vor produce împreună camionul Nikola Badger din 2022, acest model urmând să concureze cu Cybertruck-ul care va fi produs de Tesla şi camionetele electrice planificate de startup-ul Rivian, Ford Motor şi GM.

Alianţa cu Nikola este a doua tranzacţie majoră într-o săptămână pentru GM şi arată presiunile cu care se confruntă industria auto pentru a împărţi costurile pentru a face faţă cererii pentru vehicule electrice.

Săptămâna trecută, producătorul auto american a anunţat o alianţă cu firma niponă Honda Motor Co pentru a dezvolta noi modele cu motoare cu combustie internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...