George Simion la Washington: comasarea este organizarea unor alegeri trucate

Publicat: 24 feb. 2024, 14:23, de Radu Caranfil, în POLITICĂ , ? cititori
George Simion la Washington: comasarea este organizarea unor alegeri trucate

George Simion și echipa sa de la Alianța pentru Unirea Românilor AUR au decis că e momentul să se afișeze la Conservative Political Action Conference (CPAC) din Washington D.C. Acolo acordă interviuri pentru canale media mici și foarte mici. Într-unul dintre acestea, liderul AUR a numit comasarea alegerilor din România drept o ”organizare a unor alegeri trucate”.

Georgică se crede mare lider conservator. Nu știm ce conservă el acolo, prin partid. Cert e că cineva l-a sfătuit să se arate și el pe-acolo pe unde s-ar putea să vină și Trump. De data asta nu s-a mai strecurat printre băieții din orchestră. Și-a compus un mic alai. Cu bănuții trimiși de Putin, s-au pus pe avion, să cucerească America. La CPAC are șansa să pârască haosul de acasă. Comasarea este o „organizare a unor alegeri trucate”, anunță el.

Între noi fie vorba, unde se întâlnesc conservatorii ca să discute despre cum vor ține lumea pe loc și cum vor distruge toate părțile bune ale globalizării, e mare nevoie de figurație costumată credibil. Așa că, iată, l-au primit și pe Georgică&Comp.

Pentru AUR e deosebit de important să se bage și ei în seamă la un eveniment de talia CPAC. E ca și cum ar căpăta un fel de legitimitate ideologică. Și dacă tot ai ajuns acolo, e de la sine înțeles că trebui să ieși cumva în evidență. Delegația AUR e acolo ca să facă valuri și să dea cu pumnul în masă, în speranța că vor fi remarcați și invitați, poate, la petrecerea de după.

Sigur, obiectivul principal e să-i mângâie pe creștet Marele Zurbagiu, Donald Trump. Dacă iese și de-o poză, cu atât mai bine. Se vor întoarce în Țară anunțând că au binecuvântarea Americii. Electoratul cu mințile rătăcite va leșina de bucurie. Vezi, bre, ce important e Georgică al nostru?

Până la ipotetica fotografie cu nenea care vrea să readucă Planeta în stadiul de lume a cavernelor, Georgică s-a pus pe făcut declarații. Conform acestora, ce se întâmplă acum acasă e o mare nenorocire. Inimaginabil. Un atac asupra democrației. Suntem singura forță conservativă, patriotică și suveranistă din România, zice Georgică pentru un moșuleț aproape adormit de la o televiziune de apartament. Ne luptăm cu globaliștii și cu mass-media liberală care copie ca papagalii tot ce văd la Bruxelles, la Washington și la aliații noștri. Trece și prin faptele lui de vitejie din perioada pandemiei. Antivaccinismul este prezentat ca o atitudine cu valențe de eroism civic. Nu suntem oi ca facem orice ne spune guvernarea să facem! În România am avut o rezistență destul de bună în fața dictaturii medicale… Rata scăzută a vaccinării în România este prezentată ca o victorie personală. Noroc că au fost acolo Georgică și ai lui, altfel ne vaccinam toți, Doamne-ferește! A crescut numărul deceselor din cauza nevaccinării – îl întreabă moșneguțul suveranist. Nu! – răspunde, mândru, Georgică. S-a mai murit prin spitale din cauza haosului și a nepriceperii doctorilor…

…Astea așa, ca să vă faceți o idee de mesajele pe care le propagă delegația AUR la Conferință.

Lătrăturile sufocate ale lui Simion nu par să-l smulgă din irelevanță. Dar el încearcă și mai încearcă și tot încearcă. Ne imaginăm scena în care Trump va trece pe lângă el și, înduioșat de gudurăturile lui Georgică va rosti cuvinte memorabile: Ia uiteee, ce cățeluș simpatic! Și va scoate din buzunar un os mare și cărnos. Pe care îl va flutura câteva secunde pe sub botul cățelușului Simion. Ca să-l vadă cum sare. Și se va amuza teribil.