George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, o face praf pe Clotilde Armand: A atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București

Publicat: 12 apr. 2024, 19:01, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, o face praf pe Clotilde Armand: A atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București

George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, arată cifrele dezastrului din mandatul lui Clotilde Armand: primăria condusă de aceasta a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune pentru București în 2020 – 2024.

George Tuță precizează că din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024, Clotilde Armand a reușit ”performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de EUR, ceea ce înseamnă doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase la nivelul Capitalei.

”Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat!”, se arată într-un comunicat de presă tarnsmis de George Tuță.

Iată și câteva cifre pentru „a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar”:  Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei, iar Primăria Sectorului 5 a fost și ea de trei ori mai eficientă!

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune?

George Tuță dă și câteva exemple cu privire la modul în care ar fi putut fi utilizate aceste fonduri:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
  • Creșe pentru copii
  • Centre sociale pentru copii și bătrâni
  • Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
  • Puncte de colectare selectivă a deșeurilor
  • Stații de încărcare pentru mașinile electrice.

 Dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile, spune Tuță.

”Mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat. Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale. Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase – 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a mai declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.