George Tuță, reacție virulentă după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată: ”Să răspundă acum în fața judecătorilor. Cetățenii s-au lămurit demult”

Publicat: 25 apr. 2024, 20:27, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
George Tuță, reacție virulentă după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată: ”Să răspundă acum în fața judecătorilor. Cetățenii s-au lămurit demult”
George Tuță, reacție virulentă după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată: ”Să răspundă acum în fața judecătorilor. Cetățenii s-au lămurit demult”

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, a transmis un mesaj dur, după ce actualul edil al sectorului, Clotilde Armand, a fost trimis în judecată. Primărița USR este acuzată că că a semnat o dispoziție prin care s-a numit managerul unui proiect pe fonduri europene și și-a oferit bani în plus la salariu.

”Procurorii au trimis-o astăzi în judecată pe Clotilde Armand pentru că și-a dat bani necuveniți din fonduri europene, culmea, chiar dintr-un proiect anticorupție! În tot acest timp, USR continuă să gireze un candidat cu probleme penale”, transmite liderul PNL Sector 1.

George Tuță spune că din acest moment, Clotilde Armand va trebui să răspundă și în fața judecătorilor pentru faptele comise, întrucât cetățenii s-au lămurit deja. De asemenea, Tuță arată cu degetul și către conducerea USR, transmițându-i lui Cătălin Drulă să iasă cu explicații de ce mai susține un candidat cu probleme penale.

George Tuță, reacție virulentă după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

”Clotilde Armand trebuie să răspundă acum în fața judecătorilor, pentru că cetățenii s-au lămurit deja demult. Iar Cătălin Drulă trebuie să explice de ce mai susține un candidat trimis în judecată pentru infracțiuni cu fonduri europene după ce a defilat ani în șir cu sloganul Fără Penali în Funcții Publice. E doar ultima jignire dintr-o serie lungă pe care Clotilde Armand și administrația ei au adus-o oamenilor care și-au pus încrederea în promisiunile goale ale USR-ului. Armand nu luptă cu mafia, fiindcă e ea însăși în boxa acuzaților. E timpul să lase locul la primărie unor oameni cinstiți, fără probleme penale”, a declarat candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis astăzi un comunicat prin care informează publicul că procurorii „au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Armand Clotilde – Marie – Brigitte, Primarul Sectorului 1 București, pentru comiterea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. (1) Cod Penal”.

Aceștia au oferit și detalii din dosar, informând că în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, doamna Armand s-a desemnat singură manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Mai mult, procurorii informează că „inculpata Armand Clotilde – Marie – Brigitte  a emis patru  dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă totală de 18.720 lei (venituri brute)”.

Citește și: