George Vasiliu, fondatorul proiectului „Străzi pentru oameni”, a murit la 25 de ani. Cauza morții

Arhitectul George Vasiliu, fondatorul proiectului „Străzi pentru oameni”, a murit la doar 25 de ani. Implicat în proiecte sociale și în politică, George Vasiliu a fost cel mai tânăr consilier local de la Primăria Sectorului 2 din București. Care a fost cauza morții lui George Vasiliu.

Anunțul morții lui George Vasiliu a fost făcut chiar de primarul sectorului, Radu Mihaiu.

”George Vasiliu nu mai e. Un tânăr de 25 de ani s-a stins în lupta cu o boala teribilă. Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună.

George Vasiliu s-a stins. Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile ca străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte.

Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor. Să știi însă că ideile tale nu s-au stins. Credința ta nu s-a dus. Le vom duce noi, cu tot ce putem, mai departe.

Drum lin, George!”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

De ce a murit George Vasiliu, la 25 de ani

George Vasiliu lupta cu o boală teribilă, descoperită când deja avansase foarte mult și, din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Asta chiar dacă între timp a fost încercat un tratament în Statele Unite ale Americii, dar organismul tânărului nu a reacționat așa cum și-ar fi dorit cadrele medicale și în scurt timp, acesta a decedat, potrivit Antena 3.

”Dragul nostru George, un tânăr cu un suflet imens, președintele și coordonatorul Asociației Străzi pentru Oameni, s-a dus să coordoneze un alt proiect, în altă lume, după ce s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul.

A fost unul dintre cei mai curajoși și optimiști oameni pe care am avut onoarea să îi cunosc, și care nu a încetat să ajute alți oameni, nici când se simțea rău.

Acum trei zile mi-a scris că nu se simte bine. De astăzi nu îl mai doare. De astăzi ne doare pe noi”, a scris acesta pe Facebook.

George Vasiliu era coordonator la ”Străzi pentru oameni”, un ONG de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

Un mesaj în care și-a exprimat părerea de rău și condoleanțele a transmis și Laura D. Stifter.

”Un început de an cu vești oribile în USR: nu, nu în plan politic, ci într-un sens cu mult mai grav. Fondatorul proiectului „Străzi pentru oameni”, cel mai tânăr consilier local din USR, colegul nostru drag George Vasiliu a plecat dintre noi la vârsta de doar 26 de ani, după o boală în fața căreia a rezistat cu un optimism efectiv eroic.

Voi păstra mereu în suflet și în amintire delicatețea sufletească fantastică a acestui tânăr, maturitatea gândirii sale, precum și grija lui față de noi, colegii, anume să nu ne îngrijorăm pentru el. ”Voi fi bine”, ”în câteva săptămâni îmi revin”, ”să nu vă îngrijorați dacă nu răspund la unele mesaje, doar dorm mai mult ca să mă refac”,

”La anul sigur voi participa și eu la activitatea asta alături de voi”, ”am avut o nouă operație, dar deja mă simt mai bine” – acestea erau replici obișnuite atunci când simțea că ne îngrijorează agravarea suferinței lui. Arhitect, tânăr de o inteligență sclipitoare și fantastic de devotat proiectelor lui civico-politice, George a trecut prin viața aceasta mult prea puțin timp… dar cu un curaj și demnitate cutremurătoare. (…)

George, îți promitem că vom duce mai departe idealul tău de a transforma România într-o societate mai bună și mai corectă pentru noi toți!”, este mesajul postat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...