George W. Bush face o nouă gafă. Fostul președinte al SUA a încurcat Ucraina cu Irak

Fostul președinte al SUA, George W. Bush, a făcut o gafă și a încurat Ucraina cu Irak. Acesta a descris în mod eronat invazia Irakului drept „brutală” și „nejustificată”.

Fostul președinte al SUA s-a corectat imediat și a spus că voia să se refere la invazia Ucrainei de către Rusia. Clipul a devenit viral, având aproape șapte milioane de vizualizări în doar câteva ore, potrivit Reuters.

Fostul lider republican de la Casa Albă a făcut aceste comentarii într-un discurs în timpul unui eveniment la Dallas miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

„Rezultatul este o absență a controalelor și echilibrului în Rusia și decizia unui om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus George W. Bush, înainte de a se corecta și a clătina din cap. „Vreau să spun… a Ucrainei”, s-a corectat fostul politician american.

El a încercat apoi să glumească pe seama gafei făcute, spunând că vârsta sa e de vină. Publicul a izbucnit în râs.

În 2003, când Bush era președinte, Statele Unite au condus o invazie a Irakului pentru arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Conflictul prelungit a ucis sute de mii de oameni și a strămutat mulți alții.

Remarcile lui Bush au devenit rapid virale pe rețelele sociale.

Ulterior acestui moment, fostul președinte al SUA a vorbit și despre actualul lider de la Kiev. Astfel, Bush l-a asemănat pe Volodimir Zelenski cu fostul lider al Marii Britanii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill. În încheiere, Bush l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei Ucrainei în 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...