Georgică e bolnăvior: urmează un vaccin, altfel se duce naibii leadership-ul

Publicat: 24 apr. 2024, 07:35, de Radu Caranfil, în Pamflet , ? cititori
Georgică e bolnăvior: urmează un vaccin, altfel se duce naibii leadership-ul

Într-o lume în care eroii sunt adesea pictați cu capul susținut de superputeri sau cu mâinile îndreptate spre cer, protagonistul nostru politic preferat se retrage, temporar, de pe scena politică. Georgică, omul cu atât de mult AUR în suflet, a căzut bolnăvior. E nevoit să părăsească, o vreme, spațiul public. Ce e prost e că are nevoie urgentă de un vaccin.

De ce este acest gest atât de remarcabil? Ei bine, uitați-vă la context: cu o sănătate șubredă și o rezistență la efort apropiindu-se de zero, Simion s-a hotărât să înfrunte, cu orice preț, virusurile. Trebuie să fi fost o intoxicare, precis. Un atac biochimic. Ceva. Un complot, clar. Și cine ar fi crezut că un om cu „comorbidități” – un termen care, evident, înseamnă o colecție colorată de afecțiuni – va fi nevoit să se aventureze în jungla nemiloasă a campaniilor de vaccinare?

Cu o cutezanță nebunească și o doză generoasă de naivitate, Simion a părut că va păși în centrul acțiunii. Cu inima palpitând și mâinile tremurânde, el și-a croit drum printre masele fraierilor care acceptă vaccinarea, gata să revină în partea corectă a istoriei. Pentru că, cine altcineva ar putea să se expună riscurilor colaterale ale unei experiențe atât de temerare? Bolnăvior fiind, Georgică trebuia să învingă diavolul. Eheee. L-ar cam fi durut un pic! Și… asta e o mare problemă. Georgică nu suportă nici un fel de durere.

Deci… n-a fost să fie. Unii zic că ar fi renunțat la vaccin…

Nu vă grăbiți să-l numiți erou până nu ați aflat toate detaliile. Într-o mișcare care a încurcat și mai mult apele, s-a aflat că Simion a fost surprins făcând coadă la o cofetărie chiar înainte de pretinsa acțiune de vaccinare. Da, ați auzit bine, a preferat să-și satisfacă pofta de dulce. Fiindcă dulcele nu este neapărat pofta de Putere. E, așa, o reminiscență frustrantă a unei copilării amărâte. Un pic de dulce ne dă curaj. Un pic de dulce ne duce mai departe, peste depresia sondajelor. Adică, Georgică… de ce nu? O savarină la ghiozdănel? Ce-are? Ce tot vrem de la el?

Revenind la esența de aur a știrii, Georgică, cu sau fără vaccin, va sta o vreme departe de spațiul public. Rareori avem parte de vești atât de bune. Câteva zile fără acest băiat vor fi câteva zile bune de primăvară frumoasă.

Dar asta cu vaccinul… nu prea are parfum de credibilitate. Se pare că va rămâne pe leacuri băbești. Polen de albine, hrean ras, alifii de cătină cu miere, descântece rusești, semințe de susan, ulei esențial de ridiche neagră. D-astea. Și povești despre Rusia Mare. Poate chiar Foarte Mare, dacă-l ridică Dumnezeu din patul de boală.

Să-ți dea cine trebuie numai ceea ce ne dorești și tu nouă, Georgică.