„Germania caută cu disperare gaz pentru iarnă”. Va găsi?

„Germania caută cu disperare gaz pentru iarnă”, titrează Les Echos, scriind despre încercările cancelarului Olaf Scholz de a găsi alternative la gazul rusesc.

Pe de altă parte, Berlinul a decis să mențină în funcțiune ultimele trei centrale nucleare pe care nu apucase să le închidă, marcând astfel prima schimbare majoră în politica din ultimele două decenii de abandonare a energiei nucleare, constată Wall Street Journal.

Cu toate acestea se adâncesc temerile cu privire la o recesiune în Germania, pe măsură ce economia suportă efectele unei ”furtuni perfecte”, avertizează Financial Times.

Marți, prețul gazului în Europa a atins un nou record, notează Politico, preluând și avertismentul companiei monopol a Rusiei, Gazprom, că la iarnă, ”conform unor estimări conservatoare”, prețul gazelor ar putea crește cu încă 60% peste nivelurile actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...