Germania: Persoanele nevaccinate, interzise în magazine și baruri. Vaccinarea obligatorie ar putea fi impusă din 2022

Cancelarul german interimar Angela Merkel și cancelarul desemnat Olaf Scholz au purtat joi discuții cu liderii de stat pentru a conveni asupra unor noi măsuri de reducere a creșterii dramatice a numărului de cazuri de coronavirus.

Așadar, persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în multe locuri publice, inclusiv în magazine și evenimente neesențiale, cu excepția cazului în care s-au recuperat recent după Covid, informează Deutsche Welle.

Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare față de cele deja luate”, a declarat cancelarul Angela Merkel într-o conferință de presă.

Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie spart, iar acest lucru nu a fost încă realizat”, a mai spus Mekel, adăugând că vaccinarea obligatorie la nivel național ar putea intra în vigoare din februarie 2022, după ce va fi dezbătut în Parlament și după ce va primi îndrumări din partea Consiliului de Etică al Germaniei.

Care sunt noile restricții?

Liderii federali și de stat au convenit asupra următoarelor măsuri:

– Restricții de contact pentru persoanele nevaccinate.
– Intrarea în magazine, restaurante, muzee și cinematografe va fi restricționată doar pentru persoanele vaccinate sau recuperate după boală.
– Teste suplimentare pentru cei care sunt vaccinați.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole