Germania: Un român s-a izbit cu TIR-ul de un avion, pe o autostradă

Publicat: 06 dec. 2021, 16:30, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Germania: Un român s-a izbit cu TIR-ul de un avion, pe o autostradă
Transport TIR mobilitate

Întrebarea este: ce căuta una avion pe autostradă? Un șofer de TIR din România a fost implicat într-un accident extrem de bizar pe o autostradă din Germania, la sfârșitul săptămânii trecute. Românul s-a trezit cu un avion în fața mașinii și nu a mai avut cum să-l evite. Din fericire, a scăpat nevătămat.

Pilotul avionului de mici dimensiuni, un cetățean elevețian de 72 de ani, a fost rănit ușor în urma impactului, însă aeronava a fost distrusă.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 12:00, pe podul Schwarzbachtalbrücke de pe autostrada A62, lângă localitatea Waldfischbach. Se pare că pilotul elevețian a decis să facă o aterizare de urgență pe autostradă, după ce motorul avionului său a cedat, potrivit Bild.

Românul s-a trezit brusc cu avionul în față și nu a avut cum să-l evite. Echipajele speciale sosite la fața locului au scos combustibilul din rezervorul avionului, după care l-au demontat și l-au evacuat.

Potrivit sursei citate, pagubele produse în urma acestui incident s-ar ridica la suma de 60.000 de euro. Pilotul a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar nu a fost dus la spital.