Germania va folosi tratamentul lui Donald Trump pentru pacienții cu Covid-19

Ministrul Sănătății din Germania a anunțat că tratamentul experimental pe bază de anticorpi, administrat președintelui Donald Trump când a avut Covid, va fi folosit pentru pacienții din spitale.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag.

Acest cocktail de anticorpi „monoclonali” va fi utilizat în spitalele universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul, subliniind că Germania este „prima ţară din UE” care foloseşte acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

Potrivit oficialului german, aceşti anticorpi de sinteză „funcţionează ca o vaccinare pasivă”, a mai spus Spahn. „Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii”.

Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). Fostul preşedinte a afirmat că acest tratament l-a „vindecat”.

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat pe 9 noiembrie

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole