Gest de solidaritate: Republica Moldova trimite în premieră o misiune internațională în Grecia (VIDEO)

Publicat: 09 aug. 2021, 14:00, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
Gest de solidaritate: Republica Moldova trimite în premieră o misiune internațională în Grecia (VIDEO)

Republica Moldova a trimis, luni dimineața, 25 de pompieri și patru autospeciale pentru a lupta cu incendiile devastatoare din Grecia.

„E prima oară când o echipă de pompieri, salvatori din țara noastră vor participa la lichidarea consecințelor unor calamități într-o altă țară. Astăzi Grecia are nevoie de ajutor, iar Republica Moldova este pregătită să pună umărul și să ajute. Misiunea este realizată în baza unei înțelegeri bilaterale dintre instituțiile de specialitate din Republica Moldova și Republica Elenă”, a declarat ministrul de Interne, Ana Revenco, care a adăugat că este onorată să-și înceapă mandatul cu o astfel de misiune internațională.

Ea a mai spus că este de datoria Republicii Moldova să ajute comunitatea internațională, după ce ani de zile Republica Moldova a fost cea ajutată.

„Dar a venit timpul și noi avem datoria să contribuim și noi cu expertiza și competența specialiștilor noștri în alte regiuni, afectate de calamități. Incendiile, inundațiile, furtunile de zăpadă și alte manifestări extreme ale vremii sânt din ce în ce mai frecvente în toată lumea. Acestea sânt efectele schimbărilor climatice. În asemenea condiții, trebuie să fim pregătiți să intervenim imediat, în cazul oricăror tipuri de calamități”, a relevat Ana Revenco.

Mii de hectare au fost arse în incendiile devastatoare ce au loc în Grecia. Peste 1.000 de pompieri greci și din mai multe țări europene, inclusiv România, continuă să facă eforturi pentru a stinge incendiile din această țară.