Gest sfidător al prezentatoarelor TV din Afganistan (FOTO)

În Afganistan prezentatoarele TV au intrat în direct sâmbătă fără să-și acopere fața, gest considerat o sfidare la adresa talibanilor și a adepților radicalismului islamic.

Decizia prezentatoarelor de a intra în direct fără să își acopere chipul are loc în condițiile în care talibanii au impus o serie de restricții insidioase asupra societății civile, multe dintre ele având ca scop limitarea drepturilor femeilor, scrie AFP.

La începutul acestei luni, liderul suprem al talibanilor a emis un ordin conform căruia femeile trebuie să se acopere complet în public, inclusiv fața, în mod ideal cu burqa tradițională.

 

„Colegele noastre se tem că, dacă își acoperă fețele, următorul lucru care li se va spune este să nu mai lucreze”, a declarat Abid Ehsas, șeful departamentului de știri de la Shamshad TV. „Acesta este motivul pentru care nu au respectat ordinul până acum”, a declarat el pentru AFP.

Prezentatoarele au fost amenințate

Mohammad Sadeq Akif Mohajir, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor, a avertizat că femeile încalcă directiva talibană. „Dacă nu se conformează, vom vorbi cu cei responsabili”, a spus el.

Oricine trăiește sub un anumit sistem și guvern trebuie să se supună legilor și ordinelor acelui sistem, deci trebuie să execute ordinul”, a spus el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...