Gheorghe Flutur se laudă cu cele 1.000 de pensiuni turistice din Bucovina

Publicat: 02 mai 2024, 22:31, de Viorela Pitulice, în Turism , ? cititori
Gheorghe Flutur se laudă cu cele 1.000 de pensiuni turistice din Bucovina

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, se laudă cu cele peste 1.000 de pensiuni turistice, adică peste 11.000 de locuri de cazare din Bucovina, care ar putea deveni destinația preferată de vacanță pentru mulți români.

Flutur a afirmat, joi, că Bucovina este pregătită să acorde „azil” turistic tuturor celor care caută o oază de refugiu.

„Sunt nişte investiţii uriaşe făcute în ultimul timp, pentru turism în primul rând dar şi pentru dezvoltarea economică. Eu cred enorm de mult că va fi o oază de refugiu. Bucovina este pregătită să acorde azil turistic foarte multora care vor să fugă de aglomeraţie, să vină natură”, a declarat la Prima News preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

De asemenea, Flutur a mai vorbit și despre produsele locale care au le-au făcut faimoase pe gospodinele din această zonă a țării.

”Este o concurenţă extraordinară între gospodinele din pensiuni, care face mâncarea mai bună sau mâncarea de post mai bună sau care foloseşte fructele şi ciupercile din munţii Bucovinei mai mult. Şi nu nujmai mâncarea, povestea mâncării”, a afirmat Flutur.

Președintele CJ Suceava a reamintit și mai multe proiecte precum ”Gustă din Bucovina” sau  ”Crăciun în Bucovina” sau ”Pelerin în Bucovina” cu studenţi de la Facultatea de Turism din Suceava, care sunt şerpaşi pe munte ca să îi ducă pe pelerini la Putna, Cacica.

”Noi pentru asta ne pregătim, infractructura este cea mai pregătită pentru turism”, a precizat  Flutur.