Gheorghe Ialomițianu: Va fi o rectificare bugetară pentru supraviețuire

Rectificarea bugetară va fi una pentru supraviețuire, a declarat Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe.

Fostul ministru consideră că, deși va fi pozitivă, va fi „o rectificare pentru supraviețuire”,

E o rectificare pozitivă, pentru că se vor mări cheltuielile bugetare, dar va fi o rectificare pentru supraviețuire, pentru că se vor da anumite sume pentru a acoperi acele pachete sociale, nu avem de-a face cu o rectificare pentru dezvoltare, să avem mai mulți bani pentru investiții. Pentru că și așa s-a declarat că e anul investițiilor, dar vedem că este la nivelul anului trecut, 24% din sumele alocate pentru investiții s-au cheltuit. Deci pentru supraviețuirea unor instituții publice, acoperire parțială a acestor programe sociale cât de cât să diminueze această cădere a puterii de cumpărare a celor vulnerabili”, a spus  Gheorghe Ialomițianu pe B1 TV.

El a menționat și că ar putea fi probleme în ceea ce privește furnizarea de energie și gaze către instituțiile publice și populație.

ANRE nu ne-a spus că această sumă este exagerată

Suntem departe de a asigura sumele necesare la nivelul solicitărilor ministerelor. Mă refer la suma solicitată de Ministerul Energiei, care a fost verificată de ANRE la cererea furnizorilor de energie și gaze la 31 de miliarde de lei. Am înțeles că se alocă 2,4 miliarde lei. Dacă suma aceea este corectă, și nimeni nu a contestat-o, decât au fost niște critici din patea liderilor coaliției, vor fi mari probleme în asigurarea în continuare a furnizării de energie și gaze către instituțiile publice și către populație, pentru că acești furnizori nu vor mai livra energie și gaze pentru că nu vor primi bani”, a adăugat vicepreședintele PMP.

Domnul prim-ministru a spus că s-a decontat la nivelul facturilor primite – da, pentru că facturile au fost întocmite la nivelul sumelor din bugetul Ministerului Energiei, și nu la nivelul sumei care reiese din calcul. ANRE verifică corectitudinea acestor sume și ANRE nu ne-a spus că această sumă este exagerată și nu se cuvine firmelor din domeniul energiei și gazelor”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Legat de prețul la carburanți, sigur că prețurile au scăzut cu acei 50 de bani și nu au mai crescut, și acesta este lucrul cel mai bun, dar nu se știe, dacă această compensare nu se mai face, ce se va întâmpla cu prețurile în perioada următoare. Ce rezultă, că firmele din domeniul energiei, gazelor și carburanților au înregistrat profituri de două-trei ori pe seama românilor și a mediului de afaceri”, a punctat fostul ministru de finanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...