Gheorghe Ștefan, bun de plată! „Pinalti” are de achitat 1,8 milioane de euro către fostul angajator

Publicat: 03 apr. 2024, 12:00, de Filon Stan, în ACTUALITATE
Gheorghe Ștefan, bun de plată! „Pinalti” are de achitat 1,8 milioane de euro către fostul angajator
Gheorghe Stefan, bun de plata! „Pinalti” are de dat 1,8 milioane de euro catre fostul angajator

Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, a fost găsit vinovat de instanță, după un proces care a durat mai bine de 7 ani de zile! Fostul primar are de achitat acum un prejudiciu enorm.

Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a pierdut un proces civil care s-a întins pe parcursul a mai bine de 7 ani de zile. Instanţa l-a obligat acum să achite primăriei conduse de el suma de 1,8 milioane de euro.

Gheorghe Ștefan are de dat 1,8 milioane de euro primăriei pe care a condus-o

Verdictul definitiv a fost pronunțat pe data de 1 aprilie de Curtea de Apel Brașov, iar Pinalti va avea mai exact de achitat 8.899.687,15 lei „cu titlu de prejudiciu”.

Dar de unde a plecat totul? Ei bine, procesul care i-a fost intentat fostului edil survine unor controale ale Curţii de Conturi la Primăria Piatra Neamţ, care au scos la iveală faptul că administrația condusă de Gheorghe Ștefan ar fi fost prejudiciată în derularea unor contracte şi s-a recomandat recuperarea acestora.

Acest lucru nu s-a petrecut în fapt, iar judecătorii au considerat că fostul primar nu a luat măsurile necesare în acest sens, așa că s-a ajuns la proces pentru recuperarea pagubelor aduse Primăriei Piatra Neamț. Gheorghe Ștefan, ajuns la vârsta de 70 de ani, nu se află la prima sentință de acest fel. A mai fost nevoit să achite sume uriașe.

Gheorghe Ștefan a intrat prima dată în vizorul DNA în anul 2014, în celebrul caz „Microsoft“, în care s-a ales cu 6 ani de închisoare şi cu 3,99 milioane de euro confiscați. A mai fost şi speţa „Bani pentru partid“, unde a fost condamnat la 3 ani de detenţie şi plata a 1,65 milioane de euro. Pe numele lui Gheorghe Ștefan au fost deschise în total opt dosare, în două fiind achitat.