Gheorghe Zamfir a împlinit azi 80 de ani: Omul care i-a atras atenția lui Tarantino

Gheorghe Zamfir împlinește astăzi 80 de ani. Mai mult de 55 de ani i-a dedicat unei cariere excepționale: aproximativ 300 de lucrări compuse, mai mult de 190 de albume înregistrate și 120 de milioane vândute.

Inclusiv 120 de discuri de aur și platină. Gheorghe Zamfir este singurul artist european căruia i-au fost acordate două discuri de aur în Statele Unite.

Zamfir apare pe soundtrack-ul mai multor capodopere cinematografice, europene și americane.

În 1972 a apărut pee coloana sonoră a comediei franceze Le Grand Blond avec une chaussure noire, cu Pierre Richard. Muzica filmului recompensat cu Ursul de Argint la Berlinală este orchestrată de un alt român, violonistul și compozitorul Vladimir Cosma, unul dintre cei mai celebri autori de muzică de film din Franța, potrivit smartradio.ro.

Pe coloana sonoră la Kill Bill

În 1974, Zamfir și Cosma colaborează din nou pentru Le retour du Grand Blond, continuarea filmului din 1972. Iată cum povestește Gheorghe Zamfir cum a ajuns să cânte în filmul lui Sergio Leone, Once upon a time in America din 1984: „1987. Roma mă solicită prin Ennio Morricone și Sergio Leone pentru a înregistra tema principală la filmul care avea să facă turul lumii, ca o capodoperă a cinematografiei: „Once upon a time in America”. Experiența a fost unică, participarea naiului în desfășurarea acțiunii fiind majoră, creând impactul pe care realizatorii mizau”.

În 2003, Quentin Tarantino alege o bucată celebră interpretată de Gheorghe Zamfir, Lonley Shepard, pentru coloana sonoră a producției sale, Kill Bill. Vol.1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...