Gigi Becali trece de la găini, la cultura cerealelor. Cum a pus mâna pe 850 hectare de teren agricol în Tulcea

Publicat: 30 sept. 2022, 21:00, de Viorela Pitulice, în News , ? cititori
Gigi Becali trece de la găini, la cultura cerealelor. Cum a pus mâna pe 850 hectare de teren agricol în Tulcea

Omul de afaceri Gigi Becali își încearcă din nou norocul în agricultură, de data aceasta în cultura mare. După insuccesul din avicultura ieșeană, latifundiarul din Pipera speră să aibă ceva mai mult noroc la Tulcea, unde a reușit să concesioneze circa 850 de hectare de teren, din care 755 ha de teren agricol, de la Agenția Domeniilor Statului.

Este vorba de suprafețele societății Agroindustriala Nufăru amplasate pe raza mai multor localități – Tulcea, Nufăru, Mahmudia și Murighiol, terenuri scoase la concesionare prin licitație cu strigare de către ADS. Redevența minimă a fost 731 kilograme/an/hectar.

Gigi Becali a oferit cea mai mare arendă – 2.433 de kilograme la hectar pe an, de altfel, una dintre cele mai mari arende pentru un contract de concesiune la terenurile ADS, potrivit Agrointel.

De-a lungul timpului, Becali a mai fost implicat direct sau prin intermediul rudelor sale și în alte afaceri din agribusinees, cum ar fi cazul serelor din Berceni sau Popești-Leordeni care aprovizionau cu legume Capitala în urmă cu câteva decenii și care au fost vândute pe bucăți unor investitori din sectorul imobiliar. Terenuri agricole deține și în jurul mai multor localități din jurul Bucureștiului ș,i după câte se pare, chiar și un teren forestier în Volutari.

Afaceristul a încercat să dea lovitura și în avicultură, în urmă cu ceva ani, însă, n-a făcut decît să bage Avicola Iași în insolvență. Așă că până la urmă tot la prima lui dragoste a rămas: oile din Pipera.

Citește și O firmă românească care a concesionat 1.344 ha le-a luat fața libanezilor de la Maria Group