Gimnastă de 11 ani, omorâtă de bombe

Războiul din Ucraina, ca o pecingine uriașă, face și tot face, victime nevinovate. În urma unui bombardament asupra casei sale din Mariupol, a murit gimnasta în vârstă de 11 ani, Katya Dyachenko.

Antrenoarea sa, Anastasia Meshchanenkov, a făcut o postare pe Instagram în care arată că bombele armatei ruse au distrus în totalitate casa gimnastei și fata n-a avut nicio șansă de supraviețuire.

„Trebuia să cucerească scena și să dea zâmbete lumii. Pentru ce sunt de vină copiii?”, a scris Anastasia Meshchanenkov.

Și, dacă mai existau îndoieli asupra faptului că gimnasta ar fi putut să moară, ele sunt spulberate de parlamentarul ucrainean Anna Purtova: „Aceasta este gimnasta noastră Katya Dyachenko. Are 11 ani. A murit sub dărâmăturile casei ei din Mariupol, lovită de o rachetă rusească. Ar fi putut avea un viitor strălucit înaintea ei ca tânără campioană ucraineană. Dar într-o secundă a dispărut”.

Mesajul parlamentarului ucrainean este postat pe Twitter. Multă lume și-a exprimat bulversarea și regretul față de trista veste a dispariției Katyei. Din Elveția, de la colegii de gimnastică ritmică vine un mesaj emoționant: „RIP, Katya! Frumoasa tânără gimnastă de la Mariupol a părăsit lumea prea devreme. Este una dintre numeroasele victime ale unui război fără sens”.

Soarta copiilor Ucrainei nu e deloc una roz. Mulți mor din cauza bombardamentelor trupelor rusești, iar cei care, cum, necum, supraviețuiesc, nu mai au acces la educație, la igienă, la condiții normale, dacă nu și decente, de viață. Căci, ori se ascund prin subsoluri, ori sunt puși pe drumuri străine. Și, din păcate, războiul continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole