Giurgiu: 17 tone de deșeuri depistate în Vama Giurgiu de Poliția de Frontieră și comisarii Gărzii de Mediu

O nouă ”tranșă” de deșeuri ce ar fi trebuit să ajungă în România a fost oprită de Poliția de Frontieră și Garda de Mediu în Vama Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Giurgiu, luni, 30 mai, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două ansambluri rutiere.

La aceste controale, polițiștii de frontieră, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit două mijloace de transport încărcate cu deșeuri de polietilenă și oțel. Cele două ansambluri rutiere erau conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 41 de ani, respectiv 56 de ani.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în primul mijloc de transport se afla cantitatea de 15.825 kilograme deşeuri de polietilenă, încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România. În cel de-al doilea mijloc de transport, se afla cantitatea de 1.214 kilograme deşeuri de oțel, încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinație o societate din Germania.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare – anunță reprezentanții IPTF Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...