Giurgiu: Bijuterii de peste 100.000 de lei, confiscate de Poliția de Frontieră

Publicat: 06 mart. 2023, 16:20, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Giurgiu: Bijuterii de peste 100.000 de lei, confiscate de Poliția de Frontieră

Aproape 400 de grame de bijuterii din aur, găsite asupra unui turist român ce nu avea documente justificative, au fost confiscate de polițiștii de frontieră de la Giurgiu. Valoarea bijuteriilor depășește 100.000 de lei.

Duminică, după prânz, polițiștii de frontieră giurgiuveni opreau pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane. La controlul amănunțit al bagajelor, polițiștii au descoperit trei pachete învelite în bandă adezivă de culoare bej ce conțineau cantitatea de 358 grame bijuterii confecționate din metal de culoare galben, presupus a fi aur.

La cercetările ce au urmat, oamenii legii au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unui cetățean român, în vârstă de 57 de ani, Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, în valoare de aproximativ de 101.000 lei.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ”contrabandă” faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet – anunță reprezentanții IPTF Giurgiu.