Giurgiu: Doi palestinieni ascunși printre utilaje agricole, găsiți de Poliția de Frontieră

Publicat: 30 ian. 2023, 14:17, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Giurgiu: Doi palestinieni ascunși printre utilaje agricole, găsiți de Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, doi cetățeni palestinieni care încercau să intre ilegal în România, ascunși în semiremorca unui camion.

În data de 27.01.2023, în jurul orei 12.35 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui camion, condus de un cetățean turc, în vârstă de 52 de ani, care transporta utilaje agricole din Turcia în Norvegia – anunță reprezentanții IPTF Giurgiu.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că  șnurul asigurator al semiremorcii este rupt si lipit, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit.

În urma verificărilor efectuate în interiorul semiremorcii, aceștia au descoperit ascunse două persoane de sex masculin.

La cercetări s-a stabilit că cele două persoane descoperite sunt cetățeni palestinieni, în vârstă de 28 de ani, respectiv 32 de ani.

Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.