Giurgiu: migrant ilegal, găsit de Poliția de Frontieră aproape înghețat într-un camion

Un sirian de 34 de ani, care s-a urcat într-un camion (fără știrea șoferului) în Bulgaria și s-a ascuns printre coletele cu marfă transportată, a fost găsit marți de polițiștii de frontieră giurgiuveni, în stare de hipotermie. Sirianul a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, marți seara, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare in ţară, un cetățean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto, încărcate din Turcia pentru România.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul prelata semiremorcii este tăiată, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în semiremorcă, printre marfa transportată, a fost depistat ascuns un bărbat, cetățean străin.

Persoana în cauză a acuzat simptome de hipotermie, fapt pentru care, colegii noștri i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112, sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj SMURD, care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Județean Giurgiu, pentru acordarea unui ajutor de specialitate, starea acestuia fiind stabilizată, fiind în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 34 de ani este din Siria și s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără a avea acordul șoferului. Cetățeanul sirian intenționa să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...