Giurgiu: Percheziții și arestări în rândul ”recuperatorilor” de fier vechi

Publicat: 27 oct. 2022, 09:31, de Corina Matei, în Orașul meu , ? cititori
Giurgiu: Percheziții și arestări în rândul ”recuperatorilor” de fier vechi
Perchezitii la Giurgiu

Două percheziții și patru bărbați arestați – este bilanțul unei acțiuni speciale derulate miercuri de polițiștii giurgiuveni într-o comună de pe raza județului. Pe lângă arestări, polițiștii au confiscat, din locațiile percheziționate, peste o tonă de deșeuri din cupru.

Miercuri, 26 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Secției nr.2 Poliție Rurală Comana, au desfășurat o acțiune, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, pentru punerea în executarea a două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului – anunță, într-un comunicat de presă, reprezentanții IJP Giurgiu.

Aceștia menționează că, în urma efectuării perchezițiilor, a fost indisponibilizată o tonă de deșeuri din cupru, cu privire la care există bănuiala că ar proveni din activități infracționale, fiind ridicate, totodată, probe de sol, în vederea expertizării.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi incendiat deșeurile, pentru extragerea cuprului.

În cauză, este constituit un dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect și eliminarea deșeurilor, în afara spațiilor autorizate.

La data de 26 octombrie a.c., pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, 4 bărbați, din comuna Vărăști, județul Giurgiu, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 27 octombrie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.