Giurgiu: peste 5.000 de hectare de culturi agricole, afectate de secetă

Culturi de porumb, floarea soarelui, porumb sau orz sunt grav afectate de secetă în județul Giurgiu. Potrivit centralizării datelor oficiale, până la data de 21 iulie erau raportate 5.112 hectare de culturi agricole afectate.

”Potrivit centralizatoarelor întocmite pe baza rapoartelor operative al înștiințărilor depuse până la data de 21.07.2022 de către utilizatorii de terenuri cu destinaţie agricolă înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Giurgiu, privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului secetă pedologică, culturile afectate sunt următoarele: porumb, porumb zaharat, floarea soarelui, grâu, orz, orzoaică, triticale, mazăre, lucernă, rapiță, soia, totalul culturilor afectate fiind de 5.112,1 ha” – anunță autoritățile județene.

Conform acelorași date, fermierii au transmis înștiințări oficiale privind culturile calamitate în șase localități din județ: Putineiu, Izvoarele, Stănești, Gogoșari, Giurgiu, Frătești.

Potrivit normalor în vigoare, prefectul județului, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a numit, prin ordine, comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole menționate.

Din aceste comisii (patru la număr, până la ora actuală) fac parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, un reprezentant al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Giurgiu şi un reprezentant al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Giurgiu.

La ora actuală, este în plină desfășurare acțiunea de constatare și de evaluare a pagubelor la culturile agricole din județ de către comisiile menționate.

O imagine clară asupra culturilor afectate se va putea contura după finalizarea depunerii notificărilor de către fermieri la nivel de UAT – mai anunță autoritățile giurgiuvene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...