Giurgiu: un bărbat înarmat cu topor se răzbună pe aparatele la care a pierdut

Publicat: 21 feb. 2024, 06:56, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Giurgiu: un bărbat înarmat cu topor se răzbună pe aparatele la care a pierdut

Într-o poveste care pare desprinsă dintr-un film de acțiune, un bărbat din Giurgiu, în vârstă de 36 de ani, a devenit protagonistul unei aventuri șocante, după ce a distrus cu un topor nu mai puțin de 19 aparate de jocuri de noroc. E reținut preventiv. Foarte probabil, va trebui să acopere și pagubele produse.

Povestea începe când o femeie a sunat disperată la 112, anunțând că un individ bizar și-a făcut intrarea într-o sală de jocuri de noroc și a dat lovituri precise cu toporul, distrugând aparatele electronice, ruleta și chiar barul localului. Cu toții ne întrebăm, desigur, dacă toporul a fost alegerea optimă pentru rezolvarea acestei probleme… probabil se gândea să facă un fel de „upgrade” la conceptul de „jackpot”.

Potrivit Poliției, motivația acestui comportament a fost pierderea unei sume de bani la „păcănele”. Ei bine, se pare că domnul nostru nu este un tip care să accepte cu ușurință înfrângerile în lumea jocurilor de noroc. Astfel, cu toporul în mână și furia în suflet, a hotărât să-și exprime părerea.

Reacția martorilor a fost pe măsură: temere și indignare. Poate chiar și un pic de admirație, bine ascunsă, față de curajul de a protesta vitejește la adresa propriului viciu.

În cele din urmă, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile. Sperăm că timpul petrecut în închisoare îl va ajuta să reflecteze asupra alegerilor sale de viață și să găsească modalități mai pașnice de a-și petrece timpul liber. Dacă nu va găsi o soluție pașnică pentru ieșirea din dilema păcănelelor, îi reamintim că ar mai fi multă treabă. Cu toporul, cu drujba, cu ce vrea el. În România sunt înregistrate aproximativ 80000 de aparate de mâncat rapid banii. Dacă o ia metodic și precaut, le rezolvă în vreo 5-6 ani.

Într-o versiune mai calmă, s-ar putea înscrie în Programul Joc Responsabil, pe care îl derulează, în teorie, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Sentimentul înfrângerii nemeritate în trânta cu păcăneaua se vindecă, totuși, foarte greu.

Guvernul a adoptat, anul trecut, „ordonanța păcănelelor”, presat în primul rând de nevoia de a aduce mai mulți bani la bugetul de stat. Principala prevedere a documentului vizează obligativitatea ca firmele din domeniul jocurilor de noroc să aibă un sediu permanent în România, astfel încât impozitul pe profit să rămână în țară. Operatorii mari sunt obligați să vireze o taxă anuală de 500 de mii de euro către fondul de joc responsabil. Taxa de viciu pentru cele aproximativ 80 de mii de aparatele de păcănele și videoloterie a fost stabilită la 500 de euro pe an (conform pressone.ro).

Așadar, dragii mei, învățătura zilei: atunci când viața îți dă lămâi, fă o limonadă, nu distrugeri cu toporul în sălile de jocuri de noroc!