Glovo vrea să utilizeze, în premieră în România, tehnologie „science-fiction” și să-i înlocuiască pe curieri

Serviciul de curierat Glovo vrea să se extindă la Brașov, utilizând o tehnologie a viitorului pe care o folosesc deja în Statele Unite ale Americii mai multe companii care livrează mâncare sau alte bunuri.

Potrivit BizBrașov, compania vrea să implementeze în Brașov un proiect de livrare prin intermediul unor vehicule automate de dimensiuni mici (roboți), ce va fi implementat în zona Coresi.

Potrivit detaliilor oferite de compania de livrări în documentația transmisă Primăriei Brașov, roboții vor naviga pe trotuare și zone pietonale, traversând pe la trecerea pentru pietoni, urmând să fie asistați manual de la distanță, iar viteza maximă de deplasare 15 km/h. Proiectul ar urma să fie discutat în ședința Comisiei de Circulație de astăzi, care urmează să își dea girul sau să le impună o serie de alte condiții celor de la Glovo, astfel încât operarea roboților să nu creeze probleme de trafic în zonă.

Testul se va concentra pe livrarea de alimente ușoare

Practic, roboții ar urma să preia produse de la unitățile de alimentație publică din zonă și să le livreze celor care fac comenzi la birourile și blocurile din apropiere.

Dacă ni se va acorda autorizația necesară, începând din această toamnă, vom demara un proiect pilot în Brașov, România, pentru a testa un vehicul de livrare automată, controlat de la distanță, pentru o perioadă de șase luni. Testul se va concentra pe livrarea de alimente ușoare, pe distanțe scurte. În cadrul Glovo, credem în testarea tehnologiilor inovatoare care au potențialul de a satisface nevoile actuale și viitoare de livrare la domiciliu. Curierii Glovo sunt esențiali pentru afacerea noastră, iar explorarea utilizării vehiculelor la distanță reprezintă o oportunitate de a crește eficiența livrărilor pe distanțe scurte, nu de a înlocui curierii”, au precizat reprezentanții Glovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...