Google, acuzat că a trimis un șofer pe un pod prăbușit

Compania Google a fost dată în judecată de familia lui Philip Paxson, după ce bărbatul a murit, cu un an în urmă, încercând să traverseze podul distrus din Hickory, Carolina de Nord, acesta urmărind indicțiile neactualizate ale GPS-ului Google.

Bărbatul se întorcea acasă de la o petrecere organizată de prietenul său, fără să cunoască zona. Soția și cele două fiice ale lui Philip au plecat mai devreme, el rămânând în urmă pentru a ajuta la curățenie. „Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptându-se că îl va direcționa acasă, în siguranță, la soția și fiicele lui”, au declarat avocații familiei.

În mod tragic, în timp ce conducea cu grijă prin întuneric și ploaie, el a urmat indicațiile învechite de la Google, neștiind că acestea îl vor duce spre ceva ce familia a descoperit mai târziu că de aproape 10 ani se numește «Podul spre nicăieri», căzând în Snow Creek, unde s-a înecat.”

Podul s-a probușit în 2013 și de atunci localnicii au contactat de mai multe ori Google pentru a-i cere să reactualizeze hărțile.

Familia victimei a mai dat în judecată și trei companii locale care ar fi fost responsabile de repararea podului.

Fetele noastre întreabă cum și de ce tatăl lor a murit, iar eu nu știu ce să le spun ca să înțeleagă, pentru că, adult fiind, încă nu pot pricepe de ce cei responsabili pentru direcțiile GPS și pentru pod au putut să acționeze cu așa de puțină considerație pentru viața umană”, a declarat soția lui Philip, Alicia Paxson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole