Gorghiu anunță că Guvernul va contesta la CCR rectificarea în forma amendată de PSD

Senatorul liberal Alina Gorghiu a anunţat că PNL nu va vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD. Parlamentarul a mai anunțat că cel probabil Guvernul va atacata la Curtea Constituţională a României proiectul de rectificare.

„Au făcut amendamentele la rectificarea bugetară care provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021. Aţi văzut cu toţii documentul prin care Teodorovici, când era ministru, avertiza Guvernul Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% nu este fezabilă. Şi asta era înainte de pandemie, când economia era pe plus!!! Chiar şi aşa fiind, ei ştiau că nu era loc în anvelopa bugetară pentru aşa ceva. Dar ei acum insistă să arunce totul în aer! PNL nu va vota retificarea în forma amendată de PSD şi, cel mai probabil, aberaţia va fi contestată, de Guvern, la CCR”, a conchis Gorghiu.

Proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an se află pe ordinea de zi a plenului reunit de marți, 22 septembrie a.c., al Camerei Deputaților și Senatului.

Comisiile reunite pentru buget au adoptat un raport de admitere pentru amendamente la iniţiativele legislative.

Unul din amendamente aparține PSD, iar prin acesta se abrogă majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40%. Punctul de pensie era planificat să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul social-demicraților prevede că valoarea punctului de pensie să fie menţinut, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...