Grav accident feroviar: două trenuri s-au ciocnit în Cehia

Publicat: 06 iun. 2024, 09:06, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Grav accident feroviar: două trenuri s-au ciocnit în Cehia
Foto: X

Cel puţin patru persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite într-un grav accident feroviar, petrecut în Cehia.

Miercuri seara, cu puțin înaintea orei 21 GMT (22, ora României), un marfar a intrat în coliziune cu un tren de pasageri. Ciocnirea s-a produs în apropierea localității Pardubice, aflată la aproximativ 100 km. est de Praga, în centrul Republicii Cehia, potrivit serviciilor de salvare.

„Patru pasageri au suferit răni care au dus la moartea lor”, a declarat Alena Kisiala, purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de salvare, pentru televiziunea publică cehă.

Referindu-se la „un mare dezastru”, premierul Petr Fiala a transmis condoleanţe. „Cu toţii ne gândim la victime şi la răniţi”, a scris el pe reţeaua de socializare X.

Aproximativ 300 de pasageri, mulţi dintre ei cetăţeni străini, se aflau la bordul trenului de călători, a indicat televiziunea cehă. Postul public ceh a difuzat imagini cu un vagon deraiat şi cu supravieţuitori ai accidentului care se urcau în autobuze lângă gara principală din Pardubice.

Imaginile de la fața locului au arătat că unul dintre vagoanele trenului de călători, care se afla chiar în spatele locomotivei, a deraiat și a fost grav avariat.

Era un tren expres de noapte operat de compania de căi ferate private Regiojet, care circula de la Praga la Kosice, în Slovacia.
Ministrul de Interne Vit Rakusan și ministrul Transporturilor Martin Kupka s-au îndreptat către locul accidentului, pentru a participa la cercetări.