Țara în care te vaccinezi și primești bani

Grecia va oferi tinerilor o recompensă financiară dacă se vaccinează împotriva COVID-19, informează Reuters.

Cu doar 33% din populaţia de 11 milioane complet vaccinată până acum şi îngrijorările legate de varianta mai contagioasă a coronavirusului Delta, guvernul a examinat mai multe stimulente pentru a crește rata de vaccinare.

Odată cu prima doză de vaccin vor primi un card preplătit de 150 de euro”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă ministerială, prezentând noul stimulent.

Este o datorie faţă de tineri, un cadou din recunoştinţă”, a adăugat el.

Aproximativ 940.000 de greci cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 şi cei ce vor face acest lucru până la sfârşitul anului vor fi eligibili pentru a primi cardul preplătit de 150 de euro.

Aceştia vor putea să cheltuiască banii pentru vacanţe şi evenimentele culturale începând cu 15 iulie. În plus, în august vor primi date mobile gratuite timp de o lună.

Măsura are şi rolul de a da un ajutor industriei turismului, dar şi zonei de evenimente culturale.

Grecia a raportat un total de 420.905 cazuri şi 12.664 de decese cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...