Grecia schimbă iar REGULILE. Anunț important pentru turiștii români

Publicat: 25 iul. 2020, 16:23, de Eva Mihai, în Internațional , ? cititori
Grecia schimbă iar REGULILE. Anunț important pentru turiștii români

Românii care călătoresc în Grecia cu avionul vor fi nevoiți să prezinte la intrarea în țară un test negativ pentru coronavirus. Noua regulă se aplică începând de marți, 28 iulie.

Până acum această obligativitate se aplica doar în cazul turiștilor care ajungeau în Grecia prin punctele de frontieră terestre.

Turiștii români care ajung în Grecia pe 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați în aeroport.

MAE precizează că toate condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate.

„În continuarea informațiilor cu privire la condițiile de intrare a turiștilor în Republica Elenă, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR”, anunță MAE.

Autor