Grecia se pregătește să intervină pentru a stopa creșterea prețului la electricitate

Grecia analizează măsuri pentru a limita creşterea preţurilor la electricitate şi a diminua impactul asupra consumatorilor, dacă Uniunea Europeană nu acţionează în curând, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Giannis Oikonomou, transmite Reuters.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a exacerbat tendinţa de creştere a preţului gazelor naturale, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la livrările de combustibili cruciali pentru producţia de electricitate. La fel ca multe state europene, Grecia depinde foarte mult de Rusia pentru livrările de energie, în condiţiile în care Rusia îi asigură 40% din necesarul de gaze şi 26% din necesarul de petrol.

„Dacă nu va exista un răspuns rapid şi imediat la nivel european, va fi un plan naţional pentru o nouă intervenţie decisivă asupra preţului energiei electrice”, a spus Giannis Oikonomou. Potrivit acestuia, Guvernul de la Atena va face un anunţ în acest sens „în viitorul apropiat”.

Începând de anul trecut şi până în prezent, Grecia a cheltuit aproximativ şase miliarde de euro pentru subvenţionarea facturilor la electricitate pentru gospodării, firme şi fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...