GREVA CONTINUĂ! Profesorii au respins oferta propusă de Ciucă și Ciolacu

Profesorii și angajații din Educației au respins oferta propusă la Guvern, de premierul Nicolae Ciucă și de Marcel Ciolacu.

Atât cei din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis mesajul că nu acceptă sumele primite.

În consecință, liderii sindicali comunică la această oră rezultatul referendumului intern și negociază cu reprezentanții Guvernului o altă soluție. Întâlnirea de la Guvern, care a început la ora 19:00, a fost anunțată de la prânz atât de sindicaliști, cât și de premier.

Guvernul a anunțat că oferă, în a 8-a zi de grevă generală în școli și după două mitinguri în stradă cu zeci de mii de persoane, ca soluție pentru încetarea conflictului de muncă, următoarele sume pentru profesorii și angajații din școli, pentru următoarele 6 luni:

  • 1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic predare si auxiliar (această sumă nu va fi bază de calcul pentru dirigenție, gradație de merit, inv. special etc.)
  • 400 lei brut sumă fixă pentru nedidactic (la fel nu reprezintă bază de calcul pentru alte elemente salariale)
  • Principiul de bază pentru noua grilă este ca salariul de bază al debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie iar celelelate salarii vor fi corelate în raport de grade/trepte profesionale și vechimea în muncă.
  • Legea se va aplica în trei etape, în prima etapă (1 ianuarie 2024) se va acorda 40% din diferența dintre dintre venitul din decembrie 2023 și salariul final la aplicarea integrală a legii.
  • Plata perioadei de grevă prin recuperarea activităților

1 COMENTARIU

  1. In aer liber zmei la Cotroceni mielusei cam asa s-au prezentat liderii de sindicat la intilnirea cu Iohannis .Prelungirea grevei nu face altceva decit ca cei care au declansat actiunea sa devina din ce in ce mai contestati . Primii vor fi parintii si copii acestora ce sunt in clasele terminale apoi vor urma si ceilalti .Multiplele avantaje extrasalariale unele dintre ele neipozitate si nedeclarate vor deranja cetatenii obisnuiti .Slaba pregatire si lipsa de performanta va afecta si altera la modul negativ rezultatul final al grevei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...