GREVĂ EDUCAȚIE. Ministrul Marius Budăi nu știe când vor veni profesorii la școală: „Decizia acum nu este la noi”

Ministrul Muncii spune că Executivul speră că a încheiat greva prin Ordonanța aprobată joi, prin care cadrele din Învățământ primesc 1.000 de lei brut la salariu sau 400, în cazul personalului non-didactic.

„Discuțiile s-au purtat în cadru civilizat și să rămână aceste discuții. Eu nu intru în oferte la TV. Coaliția a decis, iar noi am pus în practică, în cazul educației.

Nu pot să-mi dau eu cu părerea. Eu am spus că tot ce s-a angajat guvernul, s-a pus în practică și e asumat prin lege. Ordonanța a fost votată în transparență decizională, atât pe siteul Ministerului Muncii, cât și pe cel al Educației. Pe seară, când am postat, și până dimineața, la aprobare, am primit observații, pentru că nu erau unii angajați convinși, cum ar fi bibliotecarii. Și acele observații s-au regăsit în lege. Deci tot ce am convenit, a fost pus în practică. Este un moment foarte dificil, eu însumi sunt părinte, cunosc emoțiile și este dificil să le spun ceva. Noi am pus în practică ce am discutat.

Decizia acum nu este la noi. Noi am respectat și am pus în practică tot ce am discutat. Inclusiv ieri, am avut ședință de guvern extraordinară, am avut grijă să avem toate avizele”, a declarat ministrul Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...