„Grija pe care Preafericirea Voastră…”: Mesajul pe care Premierul Ciucă i l-a transmis Patriarhului României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu ocazia împlinirii a 15 ani de când a fost instalat în funcție.

„În toată această perioadă de slujire patriarhală, aţi contribuit decisiv la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituţie dinamică, deplin angajată în viaţa cetăţii, activă în plan spiritual, social-filantropic, educaţional şi cultural.

Cu aceeaşi determinare şi energie, v-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect faţă de drepturile fundamentale”, a spus premierul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Vă doresc să continuaţi”

Nicolae Ciucă a subliniat „suportul” Bisericii Ortodoxe Române în perioada pandemiei, dar şi ajutorul oferit refugiaţilor în urma războiului din Ucraina. „Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit faţă de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română faţă de semeni în perioada pandemiei şi faţă de cei nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului ilegal, neprovocat şi nejustificat al Federaţiei Ruse în Ucraina.

Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate şi solidaritate, un promotor şi păstrător al tradiţiilor şi identităţii spirituale.

Cu deosebită preţuire, vă doresc să continuaţi misiunea pastorală, cu aceeaşi putere de până acum, în slujba românilor din ţară şi din diaspora”, conchide premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...