Gripa poate fi fatală pentru persoanele cu diabet, avertizează medicii

Persoanelor diagnosticate cu diabet le este recomandată cu prioritate vaccinarea antigripală, deoarece au și alte suferințe și sunt mult mai vulnerabile în fața gripei, dar și a virozelor de sezon, subliniază prof. univ. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Diabetul vulnerabilizează pacientul și îi crește probabilitatea de a dezvolta o formă mai gravă a afecțiunii. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că diabetul zaharat generează o disfuncție a răspunsului imun. Organismul persoanei cu diabet este mai susceptibil a nu fi la fel de performant în a lupta cu infecția, ceea ce poate duce la un pronostic mai puțin bun al infecției respective – fie că este o banală viroză, fie că este infecția gripală”, explică prof. univ. dr. Timar, citat de DCnews.

Soluția o reprezintă prevenirea formelor grave prin vaccinare contra gripei, dar și contra virusului Sars-Cov-2, a infecției pneumococice.

Prof. univ. Timar subliniază că, în țara noastră aproximativ, unul din zece oameni are diabet zaharat, iar gripa este extrem de periculoasă.

Pentru creșterea numărului persoanelor care se vaccinează antigripal, medicii sunt de părere că acest vaccin ar trebui să fie compensat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...