Gropi de gunoi ilegale, „sursă” de venituri pentru băieții deștepți (VIDEO)

Publicat: 04 mai 2023, 17:35, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Gropi de gunoi ilegale, „sursă” de venituri pentru băieții deștepți (VIDEO)

Afacerile cu gunoaie menajere și selectate pot aduce bani grei în buzunarele băieților deștepți.

O demonstrează cazul din comuna Albești, acolo unde, la marginea satului Corni, într-o zonă cunoscută sătenilor drept Holmaz, din județul VASLUI, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit o groapă de gunoi ilegală unde ardeau deșeuri toxice, plastic, ulei de motor uzat, resturi de materiale de construcții, dar și cadavre de animale moarte.

Afacerile cu gunoaie menajere și selectate pot aduce bani grei în buzunarele băieților deștepți. O demonstrează cazul din comuna Albești, acolo unde, la marginea satului Corni, într-o zonă cunoscută sătenilor drept Holmaz, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit o groapă de gunoi ilegală unde ardeau deșeuri toxice, plastic, ulei de motor uzat, resturi de materiale de construcții, dar și cadavre de animale moarte.

Imagine

O astfel de afacere urmează să fie deslușită de către autoritățile județului care au venit la fața locului și au constatat dezastrul. Au găsit, la fața locului, tone de gunoi arzând și dovezi clare că după ardere groapa ilegală era acoperită cu pământ.

Este vorba de gunoi menajer, dar și de substanțe periculoase, plastic și chiar animale moarte. Comisarii Gărzii de Mediu au încercat să lămurească problema cu ajutorul edilului, dar acesta le-a spus că știe despre ce este vorba, că nu e treaba lui să stingă incendiul și că nu are timp să stea de vorbă.

În consecință, la fața locului a fost solicitat un echipaj de pompieri, dar și polițiștii Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase. Din păcate, nici aceștia nu au arătat interes pentru acest caz, astfel că a fost nevoie de intervenția prefectului pentru ca lucrurile să fie puse în mișcare.

Astfel, primarul comunei Albești riscă să se aleagă cu o amendă usturătoare de la Garda de Mediu, dar și cu dosar penal. Acesta dă vina pe locuitorii din comună și acuză faptul că ei duc gunoiul ilegal în această groapă. 

Legat de groapa de gunoi ilegală de la marginea satului Corni – Albești, edilul are o altă explicație ce ține, mai mult, de imaginație decât de realitate. Spune că, de fapt, este vorba de un teren privat și că oamenii care nu au înțeles necesitatea selectării gunoiului vin și-l aruncă acolo. Apoi își completează povestea și spune că, de fapt, acel teren nu aparține nimănui și că nu a fost revendicat de către nicio persoană, iar primăria a încercat să-i prindă pe cei care au aruncat gunoiul în acel loc.

“Este vorba de o bucată de teren privată și nerevendicată, iar noi am stat la pândă să-i prindem pe cei care au aruncat gunoiul acolo, dar nu am reușit să prindem vinovații”, spune Romeo Iftene. Ceea ce nu spune edilul este faptul că, în realitate, conform legislației în vigoare, suprafața de teren nerevendicată și neatribuită este, de fapt, a Primăriei comunei Albești, scrie vremeanoua.ro