Renault din Formula 1 devine Alpine F1 Team de anul viitor

Publicat: 06 sept. 2020, 13:29, de Aurel Drăgan, în SPORT , ? cititori
Renault din Formula 1 devine Alpine F1 Team de anul viitor

Începând cu sezonul 2021, echipa Renault devine Alpine F1 Team, utilizând un motor hibrid Renault E-TECH. Astfel, Alpine, un brand născut în competițiile motorsport intră în competițiile Formula 1 World Championship.

Oferind echipei sale numele Alpine din sezonul 2021, Renault a ales să pună culorile franceze în centrul Formulei 1. Deja recunoscut pentru recordurile și succesele sale în competițiile de anduranță și raliuri, numele Alpine își găsește în mod firesc locul în standardele, prestigiul și performanța Formulei 1.

Brandul Alpine, un simbol al valorii, eleganței și agilității sportive, va fi destinat șasiului și va aduce un omagiu expertizei care a dat naștere modelului A110. Pentru Alpine, acesta este un pas cheie pentru a accelera dezvoltarea și influența mărcii. Motorul echipei va continua să beneficieze de expertiza unică a Grupului Renault în materie de propulsie hibridă, iar numele său ETech va fi păstrat.

Alpine, simbol al excelenței franceze

Semnarea noilor acorduri Concorde, cu limitarea bugetelor și punerea în aplicare a noilor reglementări tehnice din 2022, confirmă hotărârea Grupului de a reveni pe podium și de a câștiga sub noile sale culori.

„Alpine este un brand frumos, puternic și vibrant, care aduce un zâmbet pe fețele fanilor săi. Prin introducerea Alpine, un simbol al excelenței franceze, în cele mai prestigioase discipline auto din lume, continuăm aventura producătorilor într-un sport reînnoit. Aducem un brand de vis alături de cele mai mari nume, pentru competiții spectaculoase făcute și urmărite de entuziaști. Alpine își va proiecta valorile și în padocul F1: eleganță, ingeniozitate și îndrăzneală.”, declară Luca De Meo, C.E.O Groupe Renault.

„Această schimbare vine într-un moment cheie în traiectoria echipei și a sportului. Alpine aduce o nouă semnificație, noi valori și culori în padoc, cu spiritul competiției din alte zone și agilitatea creativă franceză. Acestea vor fi resursele în pregătirea termenelor limită pentru 2022. Noul cadru de reglementare, inclusiv financiară, va stabili condițiile pentru un sport cu motor mai corect în redistribuirea veniturilor; mai simplu și progresiv în guvernarea sa. Implementarea „plafonului bugetar” va pune capăt cursei de cheltuieli și va permite echipelor semnatare să fie evaluate pentru valoarea lor sportivă. Alpine își are locul său în Formula 1 și poate obține victoria”, spune Cyril Abiteboul, Team Principal Renault DP World F1 Team.