Gucci pleacă din România. Cine este familia care deținea brandul de lux

După 11 ani, magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti s-a închis. Astfel, s-a produs cel mai mare exit al începutului de an din retailul de lux din România.

Magazinul Gucci, amplasat la parterul hotelului Athenee Palace Hilton a fost deschis, în 2010, de către antreprenorul italian Alessandro Amato, care, ulterior, a cedat franciza Gucci familiei Calagiu, care mai deține afaceri în industria construcțiilor.

Motivul închiderii ar fi faptul că firma italiană Gucci nu mai dorește magazine deschise în franciză, iar familia Calagiu a pierdut, astfel, dreptul de a mai folosi brandul de lux, informează surrse pentru Ziarul Financiar.

Gucci a avut vânzări mai mari în pandemie

Pandemia nu a afectat afacerile Gucci în România. Dacă ne uităm pe rezultatele financiare ale firmei, buticul de lux a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei, cu peste 10% mai mare decât în anul anterior și duble față de vânzările din 2018.

Familia Calagiu a închis și magazinul de lenjerie intimă de lux La Perla

Aceeași familie Calagiu a deținut și brandul de lenjerie intimă de lux, La Perla, prin intermediul unui magazin deschis la parterul Hotelului Radisson Blue din București, situat pe Calea Victoriei, în apropierea magazinului Gucci de la Hilton. În vara anului 2020, magazinul de lux a fost închis. Andrei Calagiu, unul din acționarii firmei declara, la vremea respectivă, că românilor le place luxul doar pe din afară. Fiind vorba de lenjerie intimă, care nu e la vedere, nu foarte mulți români se înghesuie să cumpere.

Louis Vuitton este singurul magazin propriu al firmei-mamă

În România există mai multe magazine cu branduri de lux, precum Burberry, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton sau Valentino. Dintre acestea, doar Louis Vuitton a intrat direct în România. Compania Moët Hennessy Louis Vuitton a deschis, în 2008, un magazin Louis Vuitton la parterul magazinului Mariott din București. Restul brandurilor sunt aduse în țara noastră tot prin intermediul francizelor cumpărate de diverși oameni de afaceri, la fel cum a fost situația și în cazul magazinului Guccci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...